Linkedin. Facebook. Twitter. Instagram. Youtube.

Milloreu l'ecosistema d'innovació a la vostra empresa amb aquestes 5 idees (PART 1)

Milloreu l'ecosistema d'innovació a la vostra empresa amb aquestes 5 idees (PART 1)
·
2 minuts de lectura
Mellora o ecosistema de innovación na túa empresa

Quan parlem de com millorar la producció innovadora d'una empresa, la solució més òbvia és augmentar despeses. Ja siguin en formació per als treballadors, en nous tècnics o en un pla estratègic. Més aquestes despeses no són suficients en si mateixes, o sobretot aquestes despeses no seran tan eficients sense l'organització i estructura interna agitada.

Avui, volem apropar-vos 5 simples consells que podeu introduir a la vostra empresa per promoure la cultura de la innovació. En aquesta primera part, parlarem de les estructures dels equips de treball, les seves dinàmiques internes i còmode podem millorar el nostre ecosistema d'innovació.

1. Anima a la gent a utilitzar les seves vacances.

Aquesta idea pot resultar òbvia mais amb la demanda de treball del dia a dia queda relegada a un segon pla. L'actiu més important d'una empresa són els seus treballadors i la seva formació i coneixement acumulat. Quan els empleats estan cansats i cremats, no són tan productius ni creatius. Promoure que prenguin les seves vacances els ajudarà a desestrellar-se, per la qual cosa tornen a treballar amb una ment clara que és capaç de pensar de manera més creativa.

2. Recompensa el comportament experimental

Si vols empleats innovadors, llavors ajuda a fomentar i recompensar el comportament experimental. Si el treballador pren la iniciativa i prova alguna cosa nova que acaba beneficiant l'empresa, pots fer un anunci i donar-los una compensació (per exemple una targeta regal). El treballador és qui té contacte més directe amb les necessitats reals del dia a dia, i és capaç d'analitzar i imaginar els mètodes més eficients de fer el seu treball més productiu i còmode. Mostrar la teva apreciació motivarà a tot el teu equip a fer el mateix perquè obtinguis els resultats que busques.

3. Permet preguntes

La millor manera de fomentar la innovació a la feina és promoure debats i permetre a la gent fer preguntes. És essencial crear una regla de “no hi ha preguntes estúpides” perquè la gent es presenti a fer preguntes. Quan fomenteu les converses obertes, creareu un entorn que doni suport a la innovació.

4. Fer contractacions diverses

Imagina un grup de 10 persones que proven d'una formació similar i comparteixen els mateixos suposats bàsics. Ara, pensa en un grup de 10 persones diverses amb diferents procedències i experiències. Quin grup té major capacitat d'innovació?

Quan fas de la diversitat una prioritat a la teva empresa, t'incrementes automàticament el potencial d'innovació. Després de tot, la teva empresa no només intenta arribar a clients que són com tu, el teu objectiu és maximitzar el teu mercat i arribar a totes les parts de la societat. Com pots fer-ho si tots els que contractes es pareixen i pensen com tu? 5. Adopta un enfocament de gestió no jeràrquica Quan es tracta de fomentar la innovació en el lloc de treball, una jerarquia estricta pot ser un veritable problema. Si el teu personal només pensa en la innovació quan se li encarregui específicament per fer-ho, mai podràs assolir el màxim potencial de la teva empresa. Les empreses més innovadores tenen un enfocament de gestió horitzontal, però fort, que permet als empleats trencar barreres entre les àrees de treball. Molta innovació prové de la pol·linització creuada entre equips i divisions, i de l'intercanvi d'idees i problemes. Aquest tipus de pràctiques per prendre millors decisions empresarials ja no són vistes com a úniques de les empreses especialitzades en R+D+i, sinó que són cada vegada més les pimes interessades, que fomentant la cultura de la innovació permeten treure el major profit al coneixement acumulat a l'empresa.

A Macrotest utilitzem aquestes idees per millorar dia a dia en la nostra organització. En la nostra divisió de projectes R+D+i busquem ajudar les empreses a desenvolupar el seu projecte d'innovació amb millores organitzatives, busqueu de finançament i compartint el nostre “saber fer” (know-how) gràcies a la nostra experiència.

A la propera entrada comentarem com millorar l'estratègia d'innovació a la teva empresa i treure més profit a les oportunitats del teu context innovador.

Estem a disposició per resoldre totes les vostres necessitats de projectes R+D+i!

Está recibiendo este correo electrónico porque ha visitado nuestro sitio o nos ha preguntado por el boletín periódico. Asegúrese de que nuestros mensajes llegan a su bandeja de entrada (y no a sus carpetas de correo masivo o basura).
Política de privacidad | Darse de baja