Linkedin. Facebook. Twitter. Instagram. Youtube.

Millora l'ecosistema d'innovació en la teva empresa amb aquestes 5 idees (PART 2)

Millora l'ecosistema d'innovació en la teva empresa amb aquestes 5 idees (PART 2)
·
2 minuts de lectura
Mejora el ecosistema de innovación en tu empresa

En el post anterior parlàvem de consells sobre com millorar les estructures dels equips de treball en una empresa per a promoure espais plurals d'innovació i com permetre que els treballadors siguin el motor del teu ecosistema d'innovació.

En aquesta segona part volem donar-te 5 tips per a fomentar la cultura de la innovació enfocada a la gestió d'equips de treball.

1. Sigues transparent sobre els seus desafiaments

Si els reptes i objectius de l'empresa no són compartits, portaran al fet que les noves idees que generin els equips de treball per a innovar no encaixin amb el camí triat. A més, no es retroalimentessin quan no estiguin coordinats.

Ser transparent sobre el que necessites millorar com a empresa ajudarà al fet que tots avancin en la mateixa direcció, buscant solucions als mateixos problemes.

2. Admet (i aprèn de) els teus fracassos

Compartir els casos de fracàs és tan important com compartir les històries d'èxit de l'empresa. Entendre on ens equivoquem i fer-li-ho saber a les noves incorporacions a l'empresa ens permetrà trobar idees, motivacions o processos de pensament per a introduir realment la innovació en la teva empresa.

3. Aprofita la innovació oberta

Un error típic de molts directius és centrar-se en conrear la innovació únicament dins de l'empresa. Aquesta estretor de mires exclou a les grans ments que existeixen fora de la seva organització. Per a evitar aquest error, aprofita la innovació oberta.

La innovació oberta és un procés que permet a les empreses trobar solucions als seus problemes més difícils en obtenir informació externa a l'organització. El model d'innovació oberta continua creixent i serà fonamental a l'hora de dissenyar les nostres estratègies. Si busques lectures sobre aquest tema et recomanem aquest article d'Henry Chesbrough.

4. Acceptar el fracàs i convertir-lo en norma

És inevitable que la innovació comporti el risc de fracassar. Per cada exemple reeixit d'innovació que canvia el món, hi ha moltes idees fallides.

La reacció davant aquest fet no pot ser intentar fugir d'ell, sinó que hem d'acceptar-ho i aprendre a conviure amb ell com una característica del sector. Hem de reconèixer la possibilitat del fracàs, desdramatitzar-lo i encoratjar iniciatives arriscades per a ajudar els empleats a abordar la innovació d'una manera més oberta i inventiva. El fracàs és necessari perquè condueix a l'aprenentatge, l'adaptació i nous conceptes i models. La gran majoria de les innovacions són el resultat de fracassos anteriors.

5. Participa en un Hub d'innovació

Els Innovation Hubs són espais on els representants de les empreses es reuneixen i comparteixen enfocaments d'innovació. Havent crescut en popularitat durant l'última dècada, ara hi ha centenars d'aquests centres a tot el món.

El concepte Hub d'innovació reconeix la importància d'un enfocament multidisciplinari per a la innovació i mostra la importància de la col·laboració en la resolució de problemes.

En el nostre context tenim disponibles els European Digital Innovation Hubs (EDIHs). Dona un cop d'ull als hubs d'innovació  prop de tu i pensi en com vostè i els seus equips poden participar.

Aquest tipus de pràctiques per a prendre millors decisions empresarials ja no es perceben com a exclusives de les empreses especialitzades en R+D+i, sinó que cada vegada s'interessen més les pimes, que fomentant una cultura d'innovació permeten aprofitar al màxim el coneixement acumulat en l'empresa.

Des de Macrotest utilitzem aquestes idees per a millorar dia a dia en la nostra organització. En la nostra divisió de projectes de R+D+i busquem ajudar les empreses a desenvolupar els seus projectes d'innovació amb millores organitzatives, cerca de finançament i compartir el nostre “know-how” gràcies a la nostra experiència.

Estem a la teva disposició per a solucionar totes les teves necessitats de projectes de R+D+i!

Está recibiendo este correo electrónico porque ha visitado nuestro sitio o nos ha preguntado por el boletín periódico. Asegúrese de que nuestros mensajes llegan a su bandeja de entrada (y no a sus carpetas de correo masivo o basura).
Política de privacidad | Darse de baja